Product SiteDocumentation Site

1.4. Segueix les notícies de Debian

Com ja s'ha esmentat, el projecte Debian evoluciona d'una manera molt distribuïda i molt orgànica. Com a conseqüència, a vegades pot ser difícil mantenir-se en contacte amb el que ocorre dins del projecte sense estar aclaparat per una interminable allau de notificacions.
Si només voleu les notícies més importants sobre Debian, probablement us haureu de subscriure a la llista . Es tracta d'una llista amb tràfic baix (al voltant d'una dotzena de missatges a l'any), i només dóna els anuncis més importants, com ara la disponibilitat d'un nou llançament estable, l'elecció d'un nou líder del projecte, o la conferència anual de Debian.
Les notícies més generals (i regulars) sobre Debian s'envien a la llista . El trànsit d'aquesta llista també és bastant raonable (normalment al voltant d'un grapat de missatges al mes), i inclou el «Debian Project News», que és una recopilació de diversos petits bocins d'informació sobre el que succeeix al projecte.
Per a més informació sobre l'evolució de Debian i el que està passant en algun moment en diversos equips, també hi ha la llista . Com el seu nom indica, els anuncis que porta seran probablement més interessants per als desenvolupadors, però també permet a les parts interessades vigilar el que succeeix en termes més concrets que quan s'allibera una versió estable. Mentre que dóna notícies sobre els resultats visibles per l'usuari, dóna notícies sobre com es produeixen aquests resultats. Com a nota informativa, “d-d-a” (com de vegades és referida) és l'única llista a la qual s'han de subscriure els desenvolupadors de Debian.
El blog oficial de Debian(bits.debian.org) també és una bona font d'informació. Transmet la major part de les notícies interessants que es publiquen en les diferents llistes de correu que ja hem cobert i altres notícies importants contribuïdes per membres de la comunitat. Atès que tots els desenvolupadors de Debian poden contribuir en aquestes notícies quan creuen que tenen alguna cosa que cal destacar per fer-ho públic, el blog de Debian dóna una visió valuosa al temps que es manté força centrat en el projecte en el seu conjunt.
També es pot trobar una font més informal d'informació a Planet Debian, que agrega articles publicats pels col·laboradors de Debian en els seus respectius blocs. Encara que el contingut no tracta exclusivament del desenvolupament de Debian, proporcionen una visió del que està passant a la comunitat i del que fan els seus membres.
El projecte també està ben representat en les xarxes socials. Debian només té presència oficial a Identi.ca (plataforma de microblogs, impulsada per pump.io), però hi ha alguns comptes que retransmeten el canal RSS des de micronews.debian.org i molts col·laboradors de Debian que publiquen en comptes no oficials.