Product SiteDocumentation Site

Apèndix A. Distribucions derivades

Moltes distribucions Linux són derivades de Debian i reutilitzen les eines de gestió de paquets de Debian. Totes elles tenen les seves propietats interessants, i és possible que alguna d'elles satisfaci les vostres necessitats millor que la pròpia Debian.

A.1. Cens i Cooperació

El projecte Debian reconeix plenament la importància de les distribucions derivades i recolza activament la col·laboració entre totes les parts implicades. Això normalment implica la integració de les millores inicialment desenvolupades per les distribucions derivades, de manera que tothom pugui beneficiar-se'n i es redueixi a llarg termini la feina del manteniment.
Això explica per què es convida a les distribucions derivades a participar en les discussions a la llista de correu debian-derivatives@lists.debian.org, i a participar en el cens de derivades. Aquest cens té com a objectiu recopilar informació sobre el treball que es fa en una derivada de manera que els mantenidors oficials de Debian puguin seguir millor l'estat del seu paquet a les variants de Debian.
Ara descriurem breument les distribucions derivades més interessants i populars.