Product SiteDocumentation Site

A.4. Knoppix

La distribució Knoppix gairebé no necessita introducció. Va ser la primera distribució popular que va proporcionar un live CD (o també “CD autònom”); en altres paraules, un CD-ROM d'arrencada que executa un sistema Linux sense necessitat de disc dur – qualsevol sistema ja instal·lat a la màquina romandrà intacte. La detecció automàtica dels dispositius disponibles permet que aquesta distribució funcioni en la majoria de configuracions de maquinari. El CD-ROM inclou gairebé 1 GB de programari (comprimit), i la versió de DVD-ROM en té unes 4.5 GB.
Combinant aquest CD-ROM amb un llapis USB podeu portar els vostres fitxers amb vosaltres, i treballar en qualsevol ordinador sense deixar rastre – recordeu que la distribució no utilitza el disc dur en absolut. Knoppix utilitza LXDE (un escriptori gràfic lleuger) per defecte, però la versió en DVD també inclou GNOME i Plasma. Moltes altres distribucions proporcionen altres combinacions d'escriptoris i programari. Això, en part, és possible gràcies al paquet Debian live-build que fa relativament senzill el crear un «live CD».
Tingueu en compte que Knoppix també inclou un instal·lador: primer podeu provar la distribució com a CD autònom, i després instal·lar-la al disc dur per obtenir millor rendiment.