Product SiteDocumentation Site

1.4. Følg med på Debian-nyhetene

Som allerede nevnt, utvikles Debian-prosjektet på en svært distribuert og veldig organisk måte. Som en konsekvens, kan det være vanskelig til tider å holde tritt med hva som skjer i prosjektet, uten å bli overveldet med en uendelig flom av meldinger.
Hvis du bare vil ha de viktigste nyhetene om Debian, bør du sannsynligvis abonnere på -listen. Dette er en lav-trafikkert liste (rundt et dusin meldinger i året), og gir bare de viktigste kunngjøringene, slik som tilgjengeligheten av en ny stabil utgivelse, valget av ny prosjektleder, eller den årlige Debian-konferansen.
Mer generelle (og vanlige) nyheter om Debian sendes til -listen. Trafikken på denne listen er ganske overkommelig (vanligvis rundt en håndfull meldinger i måneden), og inkluderer mer sjeldent «Debians prosjektnyheter», som er en samling av ulike smånyheter om hva som skjer i prosjektet.
For mer informasjon om utviklingen av Debian, og hva som skjer over tid i ulike gruppene, er det også -listen. Som navnet tilsier, er kunngjøringene der trolig mest interessant for utviklere, men det gir også andre interesserte mulighet til å holde et øye med hva som skjer mer konkret enn akkurat når en stabil versjon er sluppet, mens gir nyheter om synlige resultater for brukerne, gir nyheter om hvordan disse resultatene blir produsert. Som en sidekommentar kan det nevnes at «d-d-a» (som den noen ganger kalles) er den eneste listen som Debian-utviklere må abonnere på.
Debians offisielle blogg (bits.debian.org) er også en god kilde til informasjon. Den formidler de fleste interessante nyhetene som er publisert på de ulike postlistene som vi allerede har omtalt, og andre viktige nyheter fra medlemmer av fellesskapet. Siden alle Debian-utviklere kan bidra med disse nyhetene når de mener de har noe spesielt å offentliggjøre, gir Debians blogg en verdifull innsikt, samtidig som den holder seg ganske fokusert på prosjektet som helhet.
En mer uformell informasjonskilde kan også finnes på Planet Debian, som samler artikler fra de respektive bloggene til bidragsytere i Debian. Mens innholdet ikke bare omfatter Debians utvikling, gir den innblikk i hva som skjer i fellesskapet, og hva medlemmene holder på med.
Prosjektet er også godt representert på sosiale nettverk. Debian har bare en offisiell tilstedeværelse på Identi.ca (mikroblogging plattform, drevet av pump.io), men det er noen kontoer som videreformidler RSS stoff fra https://micronews.debian.org/ og mange Debian bidragsytere som legger ut på ikke-offisielle kontoer.