Product SiteDocumentation Site

13.5. Nettlesere (Web browsers)

Epiphany, nettleseren i GNOME-pakken, bruker WebKit-skjermviser utviklet av Apple for Safari nettleser. Den aktuelle pakken er epiphany-browser.
Konqueror, KDEs filbehandler, virker også som en nettleser. Den bruker den KDE-spesifikke KHTML-gjengivelsesmotoren; KHTML er en utmerket motor, som bevitnes av det faktum at Apples WebKit er basert på KHTML. Konqueror er tilgjengelig i konqueror-pakken.
Brukere som ikke er fornøyd med noen av de ovennevnte kan bruke Iceweasel. Denne nettleseren, tilgjengelig i iceweasel-pakken, bruker Mozilla-prosjektets Gecko gjengivelsesmotor, med et tynt og utvidbart grensesnitt på toppen.
Iceweasel nettleser

Figur 13.7. Iceweasel nettleser

Sist men ikke minst inneholder Debian også Chromium-nettjener (tilgjengelig i chromium-browser-pakken). Denne nettleseren er utviklet av Google i så raskt tempo at å opprettholde en enkelt versjon av den over hele levetiden for Debian Jessie, er neppe mulig. Dens klare formål er å gjøre nett-tjenester mer attraktive, både ved å optimalisere nettleserens ytelse, og ved å øke brukerens sikkerhet. Gratiskoden som driver Chromium blir også brukt av sin proprietære versjon som heter Google Chrome.