Product SiteDocumentation Site

13.4. E-post

13.4.1. Utvikling (Evolution)

Evolution er en GNOME e-postklient, og kan installeres med apt-get install evolution. Evolution går utover å være en enkel e-postklient, og gir også en kalender, en adressebok, en oppgaveliste, og et (fri-form notat) memoprogram. E-postdelen inkluderer et kraftig indekseringssystem for meldinger, og gir mulighet til å lage virtuelle mapper basert på søk blant alle arkiverte meldinger. Med andre ord, alle meldinger som er lagret på samme måte, vises organisert i mapper, der hver mappe inneholder meldinger som samsvarer med et sett med filtreringskriterier.
Evolution e-postprogramvare

Figur 13.4. Evolution e-postprogramvare

En utvidelse av Evolution tillater integrasjon til Microsoft Exchange e-postsystem; den nødvendige pakken er evolution-ews.

13.4.2. KMail

KDEs e-postprogramvare kan installeres med apt-get install kmail. KMail håndterer bare e-post, men det hører til en programvarepakke som kalles KDE-PIM (for Personal Information Manager) som inneholder funksjoner som adressebøker, en kalenderkomponent, og så videre. KMail har alle funksjonene man kan forvente fra en utmerket e-postklient .
KMails e-postprogram

Figur 13.5. KMails e-postprogram

13.4.3. Thunderbird og Icedove

Denne programvaren, medregnet icedove-pakken, er en del av Mozillas programpakke. Ulike lokaliseringssett er tilgjengelig i icedove-l10n-*-pakkene; enigmail-forlengelsen håndterer meldingskryptering og -signering (akk, den er ikke tilgjengelig på alle språk).
Icedoves e-postprogram

Figur 13.6. Icedoves e-postprogram

Thunderbird er en av de beste e-postklientene, og synes å være en stor suksess, akkurat som Mozilla Firefox.
Strengt sagt, Debian Jessie inneholder Icedove, og ikke Thunderbird, av juridiske årsaker vi vil si mer om i sidestolpen KULTUR Iceweasel, Firefox og andre; men bortsett fra navnene deres (og ikoner), er det ingen reelle forskjeller mellom dem.