Product SiteDocumentation Site

9.8. Programació de tasques asíncrones: anacron

anacron és el dimoni que complementa cron en ordinadors que no estan engegats a tota hora. Atès que les tasques regulars estan normalment programades a la meitat de la nit, mai s'executaran si l'ordinador està apagat en aquell moment. El propòsit d'anacron és executar-los tenint en compte els períodes en què l'ordinador ha estat funcionant.
Tingueu en compte que anacron executarà sovint aquestes activitats uns minuts després d'arrencar la màquina, la qual cosa pot fer que l'ordinador s'alenteixi. Per això les tasques en el fitxer /etc/anacrontab s'inicien amb l'ordre nice, que redueix la seva prioritat d'execució i, per tant, en limita l'impacte en la resta del sistema. Compte, el format d'aquest fitxer no és el mateix que el de /etc/crontab; si teniu necessitats particulars per anacron, vegeu la plana del manual anacrontab(5).
La instal·lació del paquet anacron desactiva l'execució per part de cron dels scripts als directoris /etc/cron.hourly/ , /etc/cron.daily/, /etc/cron.weekly/ i /etc/cron.monthly/. Això evita la doble execució per anacron i cron. L'ordre cron roman activa i continuarà gestionant les altres tasques programades (especialment les programades pels usuaris).