Product SiteDocumentation Site

13.4. Correu electrònic

13.4.1. Evolution

Evolution és el client de correu electrònic del GNOME i es pot instal·lar amb apt install evolution. És una mica més que un simple client de correu electrònic: també proporciona un calendari, una llibreta d'adreces, una llista de tasques i una aplicació de notes (per a notes sense format). El seu component de correu electrònic inclou un potent sistema d'indexació de missatges, i permet la creació de carpetes virtuals basades en consultes de cerca en tots els missatges arxivats. En altres paraules, tots els missatges s'emmagatzemen de la mateixa manera, però es mostren en una organització basada en carpetes, on cada carpeta conté missatges que coincideixen amb un conjunt de criteris de filtratge.
El programa de correu electrònic Evolution

Figura 13.8. El programa de correu electrònic Evolution

Una extensió per Evolution permet la integració amb el sistema de correu electrònic Microsoft Exchange; el paquet requerit és evolution-ews.

13.4.2. KMail

El programari de correu electrònic del KDE es pot instal·lar amb apt install kmail. El KMail només gestiona el correu electrònic, però pertany a un paquet de programari anomenat KDE-PIM (de «Personal Information Manager» o “gestor d'informació personal”) que inclou característiques com ara llibreta d'adreces, un component de calendari, etc. El KMail té totes les característiques que hom s'espera d'un excel·lent client de correu electrònic.
El programa de correu electrònic KMail

Figura 13.9. El programa de correu electrònic KMail

13.4.3. Thunderbird

El paquet thunderbird proporciona el client de correu electrònic de la suite de programari de Mozilla. Hi ha diversos conjunts de localització disponibles als paquets thunderbird-l10n-*; l'extensió enigmail gestiona el xifratge i la signatura de missatges, però no està disponible en tots els idiomes.
El programa de correu electrònic Thunderbird

Figura 13.10. El programa de correu electrònic Thunderbird