Product SiteDocumentation Site

13.7. Suites d'oficina

El programari d'oficina ha estat vist des de fa molt temps com a absent en el món del programari lliure. Els usuaris requereixen alternatives per a eines de Microsoft com Word i Excel, però són tan complexes que els reemplaçaments eren difícils de desenvolupar. La situació va canviar quan Sun va publicar el codi de StarOffice sota una llicència lliure com a OpenOffice, un projecte que més tard va donar a llum a LibreOffice, que està disponible a Debian. El projecte KDE també té la seva pròpia suite d'oficina, anomenada Calligra Suite (anteriorment KOffice), i GNOME, tot i que mai ofereix una suite d'oficina exhaustiva, proporciona AbiWord com a processador de text i Gnumeric com a full de càlcul. Els diversos projectes tenen els seus punts forts. Per exemple, el full de càlcul Gnumeric és millor que OpenOffice.org/LibreOffice en alguns dominis, especialment la precisió dels seus càlculs. En el front de processament de textos, la suite de LibreOffice encara encapçala el camí.
Una altra característica important per als usuaris és la capacitat d'importar documents del Microsoft Office. Tot i que totes les suites d'oficina tenen aquesta característica, només les d'OpenOffice.org i LibreOffice són prou funcionals per a un ús diari.
LibreOffice i Calligra Suite estan disponibles als paquets Debian libreoffice i calligra, respectivament.
Els paquets específics de llengua per a LibreOffice es distribueixen en paquets separats, sobretot libreoffice-l10n-* i libreoffice-help-*. Algunes característiques com ara diccionaris ortogràfics, patrons de partició de mots i tesauri estan en paquets separats, com myspell-*, hunspell-*, hyphen-* i mythes-*.